Op werkdagen voor 12.00 uur besteld? Zelfde dag nog verzonden!
040-4020902   |   info@trampolineplezier.nl (0)
Actie! Bestel een trampoline i.c.m. een veiligheidsnet en trapje en ontvang 25% korting op alle accessoires! Meer info

Randkussens

Goede randkussens zijn belangrijk voor de veiligheid van je kinderen op de trampoline. De rand bedekt de veren en het harde stalen frame. Een trampoline rand voorkomt dat je vast kunt komen te zitten tussen de springveren of dat je je bezeert aan de scherpe randen.

Randkussens slijten het snelst en moeten het vaakst vervangen worden. Zorg ervoor dat deze beschermingskussens in goede staat zijn om ongelukken te voorkomen!

Hieronder alleen trampoline randen van Etan. Bij Van Ee Buitenspeelgoed vind je ook trampoline randen van merken als Bergtoys en Exit.

Trampoline randen vergelijking:

Etan Classic

 

Etan Hi-flyer

 

Etan Premium Gold

 

Etan Premium Platinum

 

Voordelig

 

Standaard

 

Duurzaam

 

Duurzaam Plus

< /div>
Een voordelig randkussen voor minimale bescherming over de veren. Randkussens van goede kwaliteit voor een prima prijs. Randkussens van duurzame kwaliteit. Ontworpen om jarenlang mee te gaan en uw kinderen te beschermen. Dit randkussen bedekt de veren volledig.
Randkussen gaat 7-10 jaar mee Randkussen gaat 15-25 jaar mee
Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens
prijzen vanaf:
59
prijzen vanaf:
79
prijzen vanaf:
139
prijzen vanaf:
329
Vergelijk de specificaties van verschillende randkussens
Rand Etan Classic Rand Etan Hi-flyer Randkussen Etan Premium Rand Etan Premium
Dikte zeil:
Bovenzijde 0,35 mm, onderzijde 0,2 mm
Dikte zeil:
Bovenzijde 0,6 mm, onderzijde 0,2 mm
Dikte zeil:
0,6 mm
Dikte zeil:
0,6 mm
Materiaal:
Top: PVC (288C), onderkant PE (bouwzeil)
Materiaal:
Top: PVC (330C), onderkant: PE (bouwzeil)
Materiaal:
Coated matt PVC (Bisonyl)
Materiaal:
Coated PVC lacquered (Bisonyl)
UV-resistentie:
zeer laag
UV-resistentie:
laag
UV-resistentie:
hoog
UV-resistentie:
zeer hoog
Dikte kussen:
Oplopend 8 - 20 mm
Dikte kussen:
30 mm
Dikte kussen:
30 mm
Breedte kussen:
28 cm
Breedte kussen:
30 cm
Breedte kussen:
25 - 40 cm (verschilt per model)
Verwachte levensduur:
2 jaar
Verwachte levensduur:
3 - 4 jaar
Verwachte levensduur:
7 - 10 jaar
Verwachte levensduur:
15 - 25 jaar
Garantie: 6 maanden Garantie: 1 jaar Garantie: 5 jaar Garantie: 8 jaar
Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens Bekijk deze randkussens

Trampoline randen, vergelijk en kies

Om elke trampoline hoort een randkussen te zitten. Dit kussen ligt over de veren heen. Het zorgt er voor dat je je tijdens het springen niet bezeert aan de veren. Het kussen is gevuld met een zacht materiaal. Mocht een sprong dus nét een beetje verkeerd uitvallen, dan land je toch nog zacht.

Verschillen

Randkussens verschillen in prijs en in kwaliteit. Het grootste verschil zit hem voornamelijk in de UV-werende beschermlaag. UV-straling tast de kunststof omhulsel van het kussen in de loop der jaren aan. De UV-bescherming is beter naarmate je in een duurdere serie komt. De randkussens uit onze Premium Plus-serie zijn optimaal beschermd tegen UV-straling en gaan dus het langst mee.

Het verschil in prijs komt ook door het gebruikte materiaal. De dikte en de stevigheid van de materialen verschilt per serie. Hoe dikker het gebruikte kunststof en de vulling, hoe beter het randkussen bestand is tegen slijtage. Duurdere randkussens zijn wat dikker en hebben een stevige kunststof omhulsel. En daardoor zit er verschil in prijs. Lees hier meer over het verschil tussen de Etan Premium Silver, Gold en Platinum randkussens.

Slijtage

Het is logisch dat een randkussen op een gegeven moment slijt. Kinderen klimmen op het randkussen als ze de trampoline betreden. Of ze belanden erop tijdens het springen. Dat is normale slijtage. Maar het kussen kan ook beschadigen doordat er scherpe voorwerpen langsschuren. Of, bij een ingegraven trampoline, doordat er een grasmaaier tegenaan komt.

De onderkant van het randkussen slijt op een gegeven moment ook. Door het contact met het staal van het frame en met de veren, ontstaan en slijtageplekken. De slijtage aan de onderkant van het randkussen is echter een stuk minder dan aan de bovenzijde.

De invloed van weersomstandigheden op trampoline randkussens

Zoals hierboven al is uitgelegd, is UV-straling niet goed voor veel randkussens. Maar ook door weersomstandigheden kan het kussen worden aangetast. Zo kan het randkussen niet goed tegen extreme kou. Het is daarom goed om het kussen in de winter binnen te leggen. Daarnaast raden wij aan om de trampoline af te dekken met een beschermhoes als hij even niet wordt gebruikt. Zo tast de UV-straling het randkussen niet aan. En daarnaast houdt de hoes je trampoline schoon en droog.