Gisteren kregen we bezoek van een bijzondere vrouw: Minke Heeringa. Minke is momenteel samen met haar man Cor bezig om uit eigen middelen twee vakantiewoningen op hun woonerf te bouwen. Deze vakantiehuisjes worden volledig geschikt gemaakt voor gezinnen met een zorgintensief kind. Zo kunnen ook zij van een onbezorgde vakantie genieten.

woldse weelde

Minke stopte twee jaar geleden met haar werk als preverbale logopediste. Tien jaar lang had zij haar eigen praktijk waar ze kinderen in de leeftijd van nul tot twee jaar behandelde. Ze kwam veel bij gezinnen thuis en bouwde hechte banden op met velen. Minke was altijd bereikbaar en daardoor een grote steun voor veel gezinnen met een zorgintensief kind.

Woldse Weelde

Maar toch besloten Minke en haar man een aantal jaren geleden om naar het noorden te verhuizen, waar ze beiden vandaan komen. Het afscheid nemen van de praktijk was moeilijk, maar er komt nu iets moois voor terug. Binnenkort openen ze de deuren van de vakantieverblijven Woldse Weelde en zal Minke weer omringd worden door 'haar' kinderen.

We vinden het initiatief van Minke en haar man geweldig. Toen ze ons benaderde met de vraag of wij een trampoline wilden sponsoren, hebben we niet lang na hoeven denken. Gisteren hebben we een flinke trampoline, de Etan Premium 11 van 330 centimeter, in de auto van Minke geladen. Deze zal worden ingegraven. Hopelijk zullen de kinderen die op Minkes erf verblijven veel plezier hebben van de trampoline!

Binnenkort zullen we verder ingaan op het mooie initiatief van Minke en Cor. Bezoek ondertussen hun website voor meer informatie.

 woldse weelde